Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie, au anunţat oficiali guvernamentali, pe fondul preocupărilor legate de varianta Omicron, scrie The Guardian. De asemenea, în perioada 16 decembrie - 31 ianuarie. toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să facă un test înainte de plecare, măsură valabilă până acum doar pentru cei din mai multe ţări non-UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starea de urgenţă, care a fost impusă în ianuarie anul trecut, acordă puteri mai mari guvernului central, simplificând birocraţia care sufocă procesul de luare a deciziilor. Starea de urgenţă urma să expire la sfârşitul lunii decembrie. 

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a decis ca în perioada 16 decembrie - 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să facă un test înainte de plecare. Această cerinţă era deja în vigoare pentru mai multe ţări non-UE. 

Cei care nu au fost vaccinaţi trebuie totuşi să rămână cinci zile în carantină la sosire. 

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi şi 120 de decese.

Presiunea pe spitale rămâne mai puţin acută în comparaţie cu ţările vecine ca Austria şi Germania, unde creşterea cazurilor în al patrulea val al pandemiei a început mai devreme. 

Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Italia a înregistrat 135.049 de decese legate de Covid din februarie 2020, a doua cea mai mare rată din Europa după Marea Britanie şi a noua din lume. Totodată au fost raportate 5,26 de milioane de cazuri până în prezent. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.