Israelul urmează să înceapă să primească - începând din a doua jumătate a lunii viitoare - grupuri mici de turişti, în urma unei reduceri a îmbolnăvirilor de Covid-19 ca urmare a campaniei de vaccinare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul a interzis accesul turiştilor străini în ţară la începutul pandemiei, în martie 2020.

O revenire a turiştilor străini ar relansa atât economia israeliană, care s-a contractat cu 2,5% în 2020, cât şi turismul, în care şomajul a crescut la 10%.

Autorităţle cer turiştilor străini să prezinte un test PCR negativ covid-19 la urcarea în avion şi un test serologic pe Aeroportul Ben-Gurion, lângă Tel Aviv, după sosire.

”Un număr limitat de grupuri urmează să înceapă să sosească la 23 mai”, într-o primă fază, anunţă într-un comunicat ministerele Sănătăţii şi Turismului, fără să precizeze numărul exact al turiştilor.

Ulterior, Israelul vrea să lărgească accesul şi să primească turişti individuali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.