Israelul urmează să furnizeze Autorităţii Palestiniene (AP) un milion de doze de vaccin împotriva covid-19 - aflate pe punctul de a se perima -, în baza unui acord între cele două părţi, anunţă vineri autorităţile israeliene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Israelul a semnat un acord cu Autoritatea Palestiniană şi va furniza aproximativ un milion de doze de vaccin Pfizer, aflate pe punctul de a se perima, şi va primi în schimb doze pe care societatea Pfizer urma să le trimită Autorităţii Palestiniene”, anunţă într-un comunicat comun birourile premierului şi miniştrilor israelieni ai Apărării şi Sănătăţii.

Autoritatea Palestiniană, cu sediul în Cisiordania ocupată, nu a comentat aceste informaţii imediat.

”Israelul va primi aceeaşi cantitate de doze Pfizer (adică un milion de doze de vaccin) în septembrie/octombrie 2021, în contul celor destinate Autorităţii Palestiniene”, precizeazăisraelienii.

”Acest acord a putut avea loc după ce s-a constatat că stocul de vaccinuri pe care israelul îl are răspunde nevoilor actuale”, precizează ei.

Aproximativ 5,1 milioane de israelieni (55% din populaţie) au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin împotriva covid-19, în urma unei vaste campanii de vaccinare, lansată în decembrie, în urma unui acord cu laboratorul farmaceutic american Pfizer.

Doar 260.713 de palestinieni au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin anticovid în Cisiordania şi în Fâşia Gaza, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii.

Aproximativ 170 de îmbolnăviri au fost înregistrate de miercuri până joi în teritoriile palestiniene, iar bilanţul a crescut la 312.000 de la începutul epidemiei.

În total, 3.540 de persoane au murit din cauza covid-19, precizează ministerul palestinian.

În Israel, 25 de contaminări au fost înregistrate vineri, iar bilanţul total a crescut la 840.000 de cazuri şi 6.420 de morţi din cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.