Israelul şi Arabia Saudită sunt ”aproape” de o pace ”istorică”, s-a felicitat vineri premierul israelian Benjamin Netanyahu la tribuna Adunării Generale a ONU, la New York, apreciind că Palestina nu are un drept de ”veto” asupra relaţiilor israeliano-arabe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Benjamin Netanyahu a evocat normalizarea relaţiilor cu trei ţori arabe, în 2020, pe care a catalogat-o drept ”zorii unei noi ere” şi a apreciat că ”suntem aproape de un progres şi mai spectaculos, o pace istorică între Israel şi Arabia Saudită”.

Iranul ”trebuie să se confrunte cu o ameninţare nucleară credibilă” pentru a fi împiedicat să-şi dezvolte programul nuclear, a subliniat el.

”Atât timp cât eu voi fi premierul Israelului, voi face tot ceea ce pot pentru a împiedica Iranul să se doteze cu armamenten nucleare”, a dat asigurări Neanyahu la Adunarea Generală a ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.