Ministerul israelian al Apărării anunţă miercuri că a lansat un nou satelit de spionaj - Ofek-13 -, dotat cu capacităţi de imagerie avansată, de la o bază de lansare din centrul Israelului, în noaptea de marţi spre miercuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom continua să dovedim că nu există limite, nici în cer, ale apărării israeliene şi că vom continua să-i consolidăm capacităţile în toate dimensiunile împotrriva multiplelor provocări”, se laudă într-un comunicat ministerul.

Ofek-13, dezvoltat de grupul public Israel Aerospace Industries (IAI), urmează să fie predat armatei israeliene după o serie de teste pe orbită, precizează ministerul.

”Ofek-13 este cel mai avansat de tipul său, cu capacităţi de observare unice, şi va permite colectarea de informaţii clasificate în orice anotimp şi indiferent de condiţiile de vizibilitate”, dă asigurări ministerul, referindu-se la un radar cu deschidere de sinteză (synthetic-aperture radar SAR), cu care este dotat satelitul.

Israelul a intrat în clubul restrâns al puterilor spaţiale în 1988, când a lansat primul satelit de tip Ofek (”Orizont” în ebraică).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.