Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut să viziteze Israelul în semn de solidaritate, însă cererea i-a fost respinsă pentru că ”nu este momentul”, scrie presa israeliană, relatează Times Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a luat viguros apărarea Israelului după atacul terorist al Hamas, la 7 octombrie, subliniind că acesta are dreptul incontestabil de a se apăra de atacurile palestinienilor terorişti.

”Teroarea este întotdeauna o crimă, nu doar împotriva unei ţări sau anumitor victime, ci împotriva umanităţii ca întreg”, a denunţat el.

”Lumea trebuie să stea unită, pentru ca teroarea să nu încerce să ia sau să distrugă viaţa nicăieri şi niciodată”, îndemna el.

Israelul şi-a exprimat în mod repetat susţinerea faţă de Ucraina, după invazia rusă, în februarie 2022, însă nu i-a oferit niciun ajutor militar, provocând tensiuni diplomatice între cele două capitale.

Israelul menajează astfel Rusia, prezentă militar în mod masiv în Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.