Israelul a decis vineri să-i convoace pe ambasadorii Belgiei şi Spaniei pentru a-i ”mustra dur”, după ce şefii lor de guverne au denunţat, într-o vizită în Egipt, ”distrugerea (Fâşiei) Gaza” şi au cerut Israelului ”să recunoască Palestina”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul israelian de Externe Eli Cohen a ”ordonat să fie convocaţi ambasadorii acestor ţări la o conversaţie de mustrare dură”, a anunţat biroul său.

Şeful diplomţaiei israeliene îi acuză pe şefii guvernelor Spaniei Pedro Sanchez şi belgian Alexander de Croo de faptul că ”susţin terorismul”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu ”condamnă ferm”, într-un comunicat separat, declaraţii ale celor doi premier europeni.

El îi acuză de faptul că nu ”impută Hamasului întreaga responsabiloitate a crimelor împotriva umanităţii pe care le-a comis masacrându-ne cetăţenii şi folosindu-i pe palestineieni ca scuturi umane”.

Ministrul spaniol de Externe José Manuel Albares a răspuns părţii israeliene la televiziunea publică spaniolă.

El a anunţat că a ”convocat-o pe ambasadoarea Israelului la Madrid să prezinte explicaţii cu privire la acuzaţii inacceptabile şi false pe care Guvernul Israelului le-a lansat împotriva preşedintelui Guvernului” spaniol Pedro Sanchez şi omologului său belgian Alexander de Croo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.