Israelul a anunţat, vineri, că a vaccinat un milion de oameni împotriva coronavirusului, mai mult de o zecime din populaţie, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana din Israel cu numărul un milion căruia i s-a administrat vaccinul este din oraşul arab Umm al-Fahm. Premierul Benjamin Netanayahu a caracterizat momentul drept unul de “mare emoţie”.

Arabii reprezintă aproximativ 20 la sută din populaţia Israelului şi au acceptat mai greu campania de vaccinare. Ei au cetăţenie israeliană şi drept de vot, dar se confruntă cu problema discriminării în ceea ce priveşte locuinţele şi alte aspecte, ceea ce contribuie la o lipsă de încredere în autorităţi.

“Este important pentru mine ca arabii din Israel să se vaccineze rapid. Acest lucru salvează vieţi”a afirmat Netanyahu.

El a transmis acelaşii mesaj şi la un centru de vaccinare din Tira, alt oraş arab, în ultima zi a anului 2020.

Israel se află în prezent în a treia perioadă de carantină generală în scopul stopării propagării coronavirusului. De la începutul pandemiei, în Israel s-au raportat peste 426.000 de cazuri de infectare şi 3.338 de decese cauzate de coronavirus.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.