Israelul a vaccinat cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19 50% din populaţia sa, iar 35% dintre locuitori au fost vaccinaţi şi cu a doua doză de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunţat vineri ministrul israelian al Sănătăţii Yuli Edelstein, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul îi include în acest bilanţ pe palestinieni din Ierusalimul de Est, vaccinaţi în cadrul acestei campanii de vaccinare care a început la 19 decembrie.

Ei fac parte dintre cei 9,3 milioane de locuitori ai Israelului, potrivit ministerului.

Însă palestinienii din Cisiordania şi Fâşia Gaza nu fac parte din campania israeliană de vaccinare.

Premierul în exerciţiu Benjamin Netanyahu - aflat în campanie electorală - a anunţat că vrea ca toţi israelienii în vârstă de peste 16 ani să fie vaccinaţi până la sfârşitul lui martie, în vederea unei redeschideri a ţării în aprilie.

Însă Ministerul israelian al Sănătăţii şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o scădere a numărului de vaccinuri distribuite de alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech

Împotriva unei întârzieri a vaccinării, Guvernul Netanyahu a decis să limiteze accesul în anumite locuri de recreere - deschise persoanelor care s-au vaccinat şi care deţin un ”paşaport verde”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.