Israelul a notificat familiile ostaticilor care urmează să fie eliberaţi vineri, anunţă coordonatorul israelian însărcinat cu ostatici şi persoane date dispărute, Gal Hirsch, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenţi de legătură au informat atât toate aceste familii ale căror rude apar pe listă, cât şi toate familiile ostaticilor”, anunţă el.

Între primii ostatici care urmează să fie eliberaţi se află membri ai unor familii, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari.

”Ei vor fi în număr de 13, femei şi copii, iar ostatici care fac parte din aceeaşi familie fac parte din acelaşi grup”, anunţă el.

Forumul Familiilor Ostaticilor şi Dispăruţilor, înfiinţat după atacul sângeros al Hamas în Israel la 7 octombrie, a întocmit o listă cu numele a 201 israelieni care ar fi în viaţă şi ţinuţi ostatici de la atac.

Pe această listă se află numele a 39 de copii în vârstă de până la 18 ani, 44 de femei şi 89 de bărbaţi cu vâeste cuprinse între 19 şi 64 de ani şi 23 de persoane în vârsră de peste 65 de ani.

Cel mai tânăr ostatic este Kfir Bibas, în vârstî de zece luni, iar cei mai bătrâni sunt Yafa Adar, Shlomo Mansour şi Arye Zalmanovich, în vârstă de 85 de ani.

Armata israeliană estima săptămâna aceasta numărul total al ostaticilor - inclusiv străini - la 236.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.