Israelul a făcut publice marţi detalii despre presupuse forţe aeriene ale Iranului în Siria, printre care s-ar afla şi avioane civile care sunt suspectate că ar transfera arme, semn că acestea ar putea fi atacate dacă tensiunile cu Teheranul cresc, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa din Israel a difuzat imagini din satelit şi o hartă a cinci baze aeriene siriene despre care se bănuieşte că ar fi folosite pentru drone sau avioane de marfă iraniene. De asemenea, au fost făcute publice şi numele a trei ofiţeri ai armatei iraniene care sunt suspectaţi că ar coordona proiecte conexe.

Informaţiile au fost furnizate de armata israeliană, conform mai multor televiziuni, canale radio şi site-uri de ştiri. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a refuzat să comenteze.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Totuşi, un oficial de securitate israelian a declarat pentru Reuters că „armata a oferit detalii despre „forţele aeriene ale armatei iraniene despre care se crede că vor ataca Israel, în baza ameninţărilor din partea Iranului că vor răspunde la atacul asupra bazei militare T-4”. Oficialul, care a vorbit sub condiţia anonimatului, nu a oferit mai multe detalii.

Iranul, alături de Siria şi Rusia, au acuzat Israelul că se află în spatele unui raid aerian asupra bazei aeriene siriene T-4 pe 9 aprilie, care s-a soldat cu moartea a şapte soldaţi iranieni.

Postul de radio al armatei israeliene a informat că, având în vedere tensiunile cu Iran din Siria, forţele aeriene israeliene nu vor mai trimite avioane de război F-15 pentru a participa într-un exerciţiu militar coordonat de SUA care va începe pe 30 aprilie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.