Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat duminică că a ordonat tiruri de rachete contra poziţiilor armatei siriene după ce rachete siriene au vizat teritoriul israelian, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vom tolera tiruri contra teritoriului nostru", a declarat Netanyahu într-un comunicat. 

Într-un alt comunicat publicat simultan, armata israeliană a anunţat că "face responsabil" regimul sirian pentru "fiecare acţiune întreprinsă contra Israelului". 

Conform aceleiaşi surse, două rachete au fost trase spre Muntele Hermon, pe Platoul Golan, sâmbătă noapte, între care una "a fost localizată pe teritoriul israelian".

În replică, armata israeliană a atacat "două baterii siriene de artilerie, un număr de posturi de observaţie de pe Înălţimile Golan şi o baterie de apărare aeriană SA-2", se arată în comunicat.               

Observatorul sirian pentru drepturile Omului (OSDO) a afirmat că "depozite şi poziţii" unde sunt staţionate forţe siriene, forţe iraniene şi combatanţi ai mişcării libaneze Hezbollah, aliaţi ai Damascului, au fost luate drept ţintă în regiunea Kesswa. Situată sud-vestul capitalei, acest sector a fost vizat de mai multe ori în trecut.               

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a condus mai multe raiduri contra puterii lui Bashar al-Assad, dar şi al aliaţilor său, Iran şi Hezbollah, marii duşmani ai Statului evreu. 

Ultimele lovituri date Siriei au avut loc la 17 mai. Apărarea antiaeriană siriană a intrat atunci în acţiune pentru a intercepta "ţinte inamice" care vizau sudul sirian. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.