Avioane ale Israelului au bombardat mai multe poziţii ale grupării militare Hamas ca revanşă la tiruri de rachetă, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite în primul raid aerian în Gaza, potrivit oficialilor palestinieni. 

Trei rachete au fost lansate din Gaza către Israel în ultimele zile, una dintre ele lovind sudul oraşului Sderot. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni au crescut după ce preşedintele american Donald Trump a recunoscut Ierusalimul capitala Israelului. 

Israelul a considerat Ierusalimul drept capitală, în timp ce palestinienii pretind estul Ierusalimului - ocupat de Israel în războiul din 1967 - drept capitală a viitorului stat Palestinian. 

Doi palestinieni au murit după ce trupele israeliene au atacat mulţimea în Gaza în timpul ciocnirilor de vineri. 

Israelul a anunţat că a interceptat un proiectil, un altul a fost găsit într-o zonă neidentificată şi altul a aterizat în Sderot, vineri, fără să se înregistreze victime. 

Forţele aeriene din Israel au organizat mai multe raiduri către Hamas, vineri, a declarat ministrul palestinian al Sănătăţii pentru AFP, precizând că 25 de persoane au fost rănite. 

Fathi Hammad, un lider Hamas, a spus vineri că oricine caută să mute ambasada la Ierusalim "este un duşman al palestinienilor". 

Cel puţin 217 palestinieni au fost răniţi în confruntările de la West Bank, în estul Ierusalimului, potrivit medicilor palestineni. 

Mii de protestatari propalestineni au demonstrat în Iordania, Egipt, Irak, Turcia, Tunisia şi Iran. 

Ierusalimul are o importanţă egală atât pentru Israel cât şi pentru palestinieni. Aici sunt situri sacre ale celor trei credinţe monoteiste - iudaică, islamistă şi creştină. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.