Ministerul de Externe din Israel a emis, vineri, un avertisment de călătorie pentru Ucraina şi a anunţat evacuarea personalului ambasadei şi a familiilor diplomaţilor israelieni staţionaţi acolo, pe fondul temerilor privind o invazie rusă, informează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat al ministerului, israelienii aflaţi în prezent în Ucraina au fost îndemnaţi să ia în considerare părăsirea ţării şi "în orice caz să evite apropierea de centrele de tensiune".

De asemenea, s-a cerut israelienilor care sunt acolo să se înregistreze online la minister. Aproximativ 4.000 de israelieni au făcut acest lucru până vineri, dar s-ar putea ca numărul să fie de două ori sau de trei ori mai mare, conform Channel 13.

Israelienii care plănuiesc să călătorească în Ucraina ar trebui să reconsidere acest lucru, a adăugat ministerul.

Ministerul de Externe a declarat că a decis să evacueze familiile diplomaţilor şi personalului israelian de la ambasada de la Kiev.

Ambasada va continua să funcţioneze, mai puţin de 10 diplomaţi rămânând deocamdată, susţine Channel 13.

Statele Unite şi alte câteva ţări au luat deja măsuri pentru a evacua familiile diplomaţilor din Ucraina, în timp ce Marea Britanie i-a îndemnat vineri pe cetăţenii britanici de acolo să "plece acum, cât timp sunt încă disponibile mijloace comerciale".

În comunicatul Ministerului de Externe, care a citat "înrăutăţirea situaţiei" din Ucraina, nu se menţionează Rusia şi nici perspectiva unei invazii ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.