Autorităţile israeliene au anunţat că vor începe vaccinarea tuturor persoanelor încarcerate, inclusiv a palestinienilor aflaţi în închisori, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul vine după apeluri ale organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, ale oficialilor palestinieni şi procurorului general Avichai Mandelblit.

Peste două milioane de israelieni au făcut până acum cel puţin o doză a vaccinului anti-Covid-19., ritm considerat cel mai rapid din lume. Însă ţara a devenit ţinta criticilor după ce ministrul Amir Ohana a afirmat că prizonierii palestinieni vor fi ultimii vaccinaţi.

Procurorul general Avichai Mandelblit i-a scris lui Ohana, criticându-l pentru afirmaţia cu privire la palestinieni.

Organizaţii de apărare a drepturilor omului, inclusiv Amnesty International, au făcut un apel public pentru ca Israelul să îi vaccineze pe cei aproxiamtiv 4.400 de palestinieni încarceraţi în închisorile sale.

Ministrul israelian al Sănătăţii, Yuli Edelstein, a anunţat săptămâna trecută că zilele următoare primele doze de vaccin vor ajunge la închisori.

Aproximativ 250 de palestinieni din închisorile israeliene au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.