Trei persoane au fost rănite grav într-un atac cu cuţitul comis duminică în apropiere de Ashdod, în centrul Israelului, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un atac cu cuţitul a avut loc la centrul comercial Friendly din Gan Yavne", a declarat în cursul serii Zaki Heller, purtător de cuvânt al Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii. "Echipele de salvare au tratat trei persoane cu răni grave", care au fost internate în spital, a precizat el.

Poliţia a confirmat că un "terorist" a "înjunghiat trei persoane" cu "două cuţite" înainte de a fi "neutralizat" de poliţia municipală. "Suspectul ar avea 19 ani şi ar fi originar din Hebron", în Cisiordania, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, fără a confirma iniţial dacă atacatorul a fost ucis.

Mai multe atacuri similare au avut loc în Israel în ultimele săptămâni, pe fondul războiului dintre mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi armata israeliană în Fâşia Gaza.

Războiul a fost declanşat de un atac fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie, care a provocat moartea a 1.160 de persoane, în marea lor majoritate civili, potrivit unui bilanţ al AFP bazat pe date israeliene.

Israelul a jurat să anihileze Hamas şi a lansat o operaţiune militară în Fâşia Gaza care a provocat moartea a 32.782 de persoane, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării islamiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.