Procesul premierului israelian Benjamin Netanyahu, acuzat de corupţie într-o serie de dosare, va debuta pe 17 martie, a anunţat marţi ministerul de Justiţie, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat succint, ministerul Justiţiei a indicat în prezenţa lui Netanyahu va fi citit actul de acuzare pe 17 martie după-amiază, la Ierusalim, adică la două săptămâni de la alegerile legislative cruciale pentru premierul care-şi dispută viitorul politic. 

Premierul israelian în exerciţiu a fost inculpat în noiembrie de corupţie, deturnare şi abuz de încredere în trei dosare.

Legea israeliană prevede ca orice ministru urmărit penal să demisioneze, însă această prevedere nu se aplică premierului.

El poate rămâne în funcţie, însă Netanyahu nu se bucură de vreo imunitate în faţa justiţiei, motiv pentru care şi-a formulat iniţial cererea adresată Parlamentului la începutul lui ianuarie.

Şeful Guvernului, în vârstă de 70 de ani, respinge în bloc acuzaţiile care-l vizează, denunţând o ”lovitură de stat” juridică menită să pună capăt domniei sale, cea mai îndelungată din istoria Israelului, după mai bine de 14 ani de putere, dintre care ultimul deceniu neîntrerupt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.