Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a demis, duminică, pe ministrul Apărării, Yoav Galant, care în urmă cu o zi a cerut o pauză de o lună în procesul de reformă judiciară, proiect extrem de controversat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Premierul Benjamin Netanyahu a decis să îl înlăture din funcţie pe ministrul Apărării, Yoav Gallant”, a anunţat biroul prim-ministrului.

Sâmbătă seară, ministrul Yoav Gallant a cerut o pauză de o lună în procesul de reformă judiciară al guvernului, în contextul în care zeci de mii de israelieni continuă protestele la Tel Aviv faţă de acest proiect controversat.

În fiecare săptămână au urmat demonstraţii de la prezentarea, în ianuarie, de către guvernul lui Benjamin Netanyahu, unul dintre cei mai de dreapta din istoria Israelului, a unui proiect de reformă care divizează ţara.

Stârnind îngrijorare în ţară dar şi în străinătate, reforma urmăreşte creşterea puterii aleşilor faţă de cea a magistraţilor. Potrivit opozanţilor săi, aceasta pune în pericol caracterul democratic al statului Israel.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.