Guvernul israelian a dat undă verde duminică legalizării unei colonii din Cisiordania, cu două zile înainte de legislativele cruciale pentru viitorul politic al premierului Benjamin Netanyahu, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a acceptat "să transforme colonia sălbatică Mevoot Yericho din Valea iordanului într-o colonie oficială", a anunţat cabinetul lui Netanyahu. 

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei ocupate şi a Ierusalimului de Est anexat a continuat în toate guvernele israeliene din 1967.

Peste 600.000 de colonişti israelieni duc o existenţă adesea conflictuală cu cei aproape trei milioane de palestinieni în aceste teritorii.

Într-un mesaj adresat coloniştilor în vederea alegerilor legislative din septembrie, premierul în exerciţiu promitea în liulie că nicio colonie israeliană nu va fi desfiinţată în Cisiordania ocupată.

În august, Israelul a aprobat construirea a 6.000 de locuinţe pentru colonişti şi a 700 de locuinţe pentru palestinieni, într-o parte a Cisiordaniei aflate sub constrolul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.