Irma a devenit marţi un “uragan extrem de periculos”, de categorie 5, adică maximul pe scara Saffir-Simpson, a anunţat Centrul americane pentru Uragana, NHC, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceste condiţii, pregătirile în zonele care vor fi afectate “trebuie accelerate şi încheiate în zona de alertă”, a subliniat NHC.

La ora 12.00 GMT (15 ora României), Irma se afla la 440 de kilometri est de Antigua şi era însoţită de rafale de vânt de până la 280 de kilometri pe oră.

Deşi traiectoria uraganului este în continuare incertă pentru meteorologi, există o posibilitate ca acesta să ameninţe Statele Unite.

În răspuns faţă de această ameninţare, guvernatorul Rick Scott a declarat stare de urgenţă în toate cele 67 de comitate din Florida.

Între timp, guvernatorul portorican a declarat stare de urgenţă în insula din Caraibe şi a activat Garda Naţională.

Experţii meteorologi avertizează că uraganul îşi va continua traiectoria vestică prin Caraibe, iar la finele săptămânii ar urma să-şi schimbe brusc direcţia spre nord, existând o fereastră mică de timp care ar putea să împingă furtuna tropicală pe lângă coasta estică a Statelor Unite şi înapoi în largul oceanului Atlantic sau direct în coasta Floridei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.