Irlanda nu a înregistrat niciun deces din cauza covid-19 luni - pentru prima oară de la 11 martie, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele 24 de ore, niciun nou deces nu ne-a fost semnalat”, a anunţat într-o conferinţă de presă medicul-şef Tony Holohan.

Irlanda înregistrează 1.606 de decese, potrivit unui bilanţ revizuit, la o populaţie de 4,9 milioane de locuitori.

Premierul Leo Varadkar a salutat pe Twitter ”o zi a speranţei” şi a proclamat că ”vom învinge”.

Medicul-şef Tony Holohan a subliniat că această lipsă a unor noi decese ar putea fi explicată printr-o întârziere a înregistrării în weekend, însă există o ”tendinţă continuă” de scădere a numărului morţilor.

Irlanda înregistrează 24.698 de contaminări cu noul coronavirus, potrivit ultimului bilanţ de luni, când s-au înregistrat 59 de cazuri conformate.

Datele din ”ultima săptămână arată că am suprimat covid-19”, a declarat Tony Holohan. ”Este necesară încă o săptămână pentru a vedea incidenţa relaxării unor măsuri”, a adăugat el.

Irlanda a început în urmă cu o săptămână să relaxeze măsurile de izolare impuse la sfârşitul lui martie, autorizând redeschiderea anumitor magazine, ca cele de grădinărit, şi întoarcerea la muncă a salariţţilor care muncesc afară.

Călători care sosesc din străinătate urmează să fie obligaţi, începând de joi, să anunţe autorităţile cu privire la locul în care se plasează în carantină pe o perioadă de 14 zile, o măsură pe care Guvernul se gândeşte să o facă obligatorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.