Autorităţile sanitare irlandeze urmează să ancheteze cu privire la patru cazuri de copii născuţi morţi care ar putea avea legătură cu epidemia covid-19, a anunţat medicul-şef al Iralndei Ronan Glynn.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţle au fost semnalate preliminar cu privire la ”patru cazuri de copii născuţi morţi, potenţial asociate unei boli denumite «covid placentis»”, a anunţat joi, în faţa presei, la Dublin, Ronan Glynn.

Potrivit medicilor legişti care au semnalat cazurile, femeile însărcinate au fost testate cu noul coronavirus, iar apoi au născut un copil mort. Cauza acestor morţi este o infecţie a placentei cu covid-19.

”Cercetări suplimentare este necesar să fie efectuate”, pentru ca aceste rezultate să fie confirmate, a anunţat adjunctul medicului-şef, care a adăugat că ”nu poate oferi prea multe detalii, pentru că nu există prea multe în acest stadiu”.

Potrivit unui ultim bilanţ oficial, Irlanda înregistrează 4.396 de morţi din cauza pandemiei covid-19.

Irlanda se află în mijlocul celei de a treia izolări, după ce a înregistrat în ianuarie cel mai mare nivel de infectare pe cap de locuitor din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.