Iranul a tras vineri mai multe rachete balistice, după cinci zile de exerciţii militare care, avertizează generali iranieni, constituie un avertisment la adresa Israelului, inamicul său jurat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste exerciţii au fost concepute pentru a răspunde ameninţărilor proferate în ultimele zle de regimul sionist”, a avertizat la televiziunea de stat generalul Mohammad Bagheri, şeful Statului Major al Forţelor armate iraiene, referindu-se la Israel.

”Şaisprezece rachete au vizat şi aneantizat ţinta aleasă  În acest exerciţiu s-a desfăşurat o parte dintre sutele de rachete iraniene capabile să distrugă o ţară care ar îndrăzni să atace Iranul”, a subliniat el.

Comandantul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, generalul Hossein Salami, a ameninţat că ”exerciţiul militar intitulat «Marele Profet» este un avertisment serios adresat conducătorilor regmului sionist. Dacă fac cea mai mică greşeală, le vom tăia mâna”.

Marea Britanie a condamnat folosirea de către Iran a unor rachete balistice.

”Este o încălcare flagrantă a Rezoluţiei 2231 a Consliului de Securitate al ONU, care cere care Iranul să nu întreprindănicio activitate legată de rachete balistice, care pot fi dotate cu arme nucleare, inclusiv lansări care folosesc tehnologia rachetelor balistice”, a denunţat un purtător de cuvânt al Foreign Office.

”Aceste acţiuni consttuie o ameninţare la adresa securităţii regionale şi internaţionale, iar noi îndemnăm Iranul să-şi înceteze imediat activităţile”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.