Ministerul iranian de Externe a respins sâmbătă orice noi negocieri şi orice schimbare în privinţa participanţilor la Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, încheiat de către Teheran cu marile puteri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teheranul face aceste declaraţii după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat că negocieri cu privire la Acordul  de la Viena este necesar să fie foarte stricte şi să includă Arabia Saudită.

”Acordul nuclear este un acord internaţional multilateral ratificat prin Rezoluţia  2231 a Consiliului de Securitate al ONU, care nu este negociabil, iar părţile acodului sunt clare şi imuabile”, a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Saeed Khatibzadeh, citat de presa de stat.

Republica islamică a început să îmbogăţească uraniu la un nivel mai mare decât cel stabilit prin acord - care îi limitează activităţile nucleare în schimbul unei ridicări a sancţiunilor impuse de către comunitatea internaţională -, ca retorsiune faţă de retragerea Statelor Unite din pact în 2018 de către Donald Trump şi reimpunerea sancţiunilor.

Noua administraţie a lui Joe Biden vrea să revină în cadrul acordului după ce Teheranul garantează că respectă din nou prevederile acordului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.