Iranul a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui american Donald Trump şi altor 35 de oficiali americani, cu privire la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani şi a cerut ajutorul Interpolului să pună mandatul în executare, a anunţat luni procurorul Teheranului, Ali Alqasimehr, citat de agenţia iraniană de presă Fars, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite l-au asasinat pe Soleimani, comandantul Forţei Qods din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, într-un atac cu un avion fără pilot (dronă) la 3 ianuarie, la aeroportul din Bagdad.

Washingtonul l-a acuzat pe Soleimani că se află în spatele unor atacuri ale unor miliţii proiraniene vizând forţe americane în regiune.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mandatele au fost emise în baza unor acuzaţii de crimă şi terorism, precizează Alqasimehr.

Iranul a cerut Interpolului să emită ”notiţe roşii” cu privire la Trump şi alţi oficiali acuzaţi de Republica islamică de faptul că au participat la asasinarea lui Soleimani, a precizat procurorul.

Din acest grup fac parte oficiali civili şi militari, a anunţat Alqasimehr, fără să prezinte detalii.

Iranul va continua să facă demersuri în acest sens după ce Trump pleacă de la Casa Albă, a precizat el.

Asasinarea lui Soleimani a adus Iranul şi Statele Unite pe marginea prăpastiei unui război, după ce Iranul a lansat, câteva zile mai târziu, rachete de croazieră vizând ţinte americane în Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.