Iranul a depăşit joi pragul de un milion de contaminări cu noul coronavirus, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Republica islamică - cea mai afectată ţară de covid-19 în Orientul Mijociu - a înregistrat 1.003.494 de persoane contaminate cu SARS-CoV-2 de la anunţarea primelor cazuri, în februarie, a precizat la televiziunea de stat Sima Sadat Lari.

Potrivit datelor Guvernului - considerate foarte subevaluate de către Ministerul iranian al Sănătăţii însuşi, din motive legate de protocoalele de depistare -, virusul a ucis 49.348 de oameni în Iran.

Bilanţul morţilor de covid-19 a crescut în ultimele 24 de ore cu 358 de decese şi 13.922 de contaminări, a anunţat purtătoarea de cuvânt.

Numărul morţilor zilnice pare să scadă uşor de câteva zile, potrivit datelor oficiale. În noiembrie, media era de peste 400 de morţi pe zi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.