Casa Albă a confirmat că Rusia continuă să primească drone din Iran pentru a le folosi în războiul purtat de Kremlin împotriva Ucrainei, dar nu a comentat încă intenţiile Teheranului de a construi o fabrică pentru producţia de drone kamikaze pe teritoriul rusesc. Declaraţia a fost făcută de John Kirby, coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, care a vorbit luni în cadrul unui briefing de presă, relatează Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu există nicio îndoială în mintea noastră că Rusia continuă să primească drone din Iran, că folosesc aceste drone pentru a ucide ucraineni nevinovaţi.", a spus oficialul Casei Albe.
 
În acelaşi timp, el nu a confirmat informaţiile din presă privind intenţiile Moscovei şi Teheranului de a construi o fabrică pentru producţia de drone în Rusia. cu toate acestea, a menţionat el, relaţiile în domeniul militar dintre Federaţia Rusă şi Iran nu fac decât să se adâncească, iar acum există semne clare că ambele ţări caută să facă schimb de tehnologie militară.
 
Acest lucru înseamnă că preocupările legate de securitatea şi stabilitatea Orientului Mijlociu sunt în creştere. Şi astfel, această relaţie de apărare în plină expansiune nu este rea doar pentru poporul ucrainean, ci ar putea fi rea pentru partenerii şi prietenii noştri din tot Orientul Mijlociu", a precizat Kirby.
 
Potrivit Ukrinform., The Wall Street Journal a scris despre planurile Rusiei şi Iranului de a construi o fabrică pentru producţia de drone kamikaze pe teritoriul rusesc.
Potrivit presei, la începutul lunii ianuarie, o delegaţie iraniană la nivel înalt a vizitat Rusia, unde a vizitat locul de construcţie a unei fabrici în oraşul Yelabuga şi a discutat detaliile lansării proiectului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.