Iranul acuză Statele Unite de amestec, după ce Washingtonul a denunţat alegerile prezidenţiale iraniene de vineri drept nici libere şi nici echitabile, potrivit presei iraniene de stat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite consideră procesul electoral în urma căruia Ebrahim Raisi a fost ales preşedinte drept ”destul de fabricat”, a denunţat luni un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

”Considerăm această declaraţie drept un amestec în afacerile noastre interne, contrară dreptului internaţional, şi o respingem”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Guvermului iranian,  Ali Rabiei, citat de presa de stat iraniană.

”Guvernul american nu este în măsură să aibă autoritatea să-şi exprime punctul de vedere asupra procesului alegerilor din Iran sau din orice altă ţară”, a denunţat el.

Ebrahim Raisi, un susţinător al unei linii dure, care a fost voxat de sancţiuni americane din cauza încălcării drepturilor omului, a obţinut o victorie în alegerile prezidenţiale iraniene la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unui scrutin marcat de o apatie a alegătorilor din cauza unor dificultăţi economice şi unor restricţii politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.