Parlamentarii iranieni au dat foc unui steag american şi au scandat „Moarte Americii” în timpul unei sesiuni parlamentare, în urma deciziei lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Evenimentul a avut loc la o zi după ce Trump şi-a anunţat decizia de a retrage SUA din acordul nuclear şi  de a impune din nou sancţiuni Iranului.

De asemenea, parlamentarii au ars şi o hârtie cu acordul nuclear.

Preşedintele parlamentului, Ali Larijani, a declarat că acordul încă poate fi salvat şi că decizia Casei Albe reprezintă doar un „spectacol diplomatic”.

Marea Britanie, Germania, Franţa şi Iran vor lua parte la o întâlnire luni pentru a discuta viitorul acordului, conform ministrului de Externe francez, Jean-Yves Le Drian.

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat că va trimite delegaţii şi în China şi Rusia pentru a discuta situaţia şi a adăugat că Iranul va rămâne în acordul nuclear dacă interesele ţării vor fi protejate, numind decizia SUA „un atac psihologic”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.