Militarul care a doborât avionul Boeing ucrainean la Teheran a acţionat fără a avea confirmare, din cauza unui "bruiaj" în comunicaţii, a afirmat un general iranian, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soldatul a apreciat că avionul este o "rachetă de croazieră" şi a avut 10 secunde pentru a decide, a declarat generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, comandant al secţiei aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei.

"El putea decide dacă să tragă sau nu, dar a luat decizia proastă. O rachetă cu rază scurtă de acţiune a explodat în apropiere de avion. Astfel se explică faptul că acesta a putut continua să zboare", a mai spus generalul.

"Îmi asum întreaga responsabilitate pentru această catastrofă şi voi accepta orice decizie va fi luată. Aş fi preferat să mor decât să fiu martor la un astfel de accident", a precizat Amirali Hajizadeh.

Iranul a recunoscut sâmbătă dimineaţă că a doborât „din greşeală” avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.