Judecătorii de instrucţie însărcinaţi cu ancheta privind atentatele jihadiste de la Charlie Hebdo, Montrouge şi Hyper cacher, în ianuarie 2015, au notificat luni părţile cu privire la încheierea investigaţiilor, a declarat marţi o sursă judiciară, confirmând o informaţie dezvăluită de France Inter, pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 15 persoane - majoritatea în detenţie provizorie - sunt inculpate în ancheta cu privire la aceste atentate, soldate cu 17 morţi.

Parchetul Parisului urmează să formuleze, într-o lună, cereri cu privire la o eventuală trimitere în faţa unor curţi cu juri, înainte ca judecătorii să ia o hotărâre finală.

În cursul unei reuniuni de informare a părţilor civile, la sfârşitul lui septembrie, magistraţii antiterorişti şi-au anunţat intenţia de a-şi încheia rapid ancheta, în perspectiva unui proces de trei luni, în 2020.

Ei au evocat identificarea unui posibil comanditar şi rolul central al unuia dintre suspecţi, a cărui inculpare a fost agravată cu privire la ”complicităţi în asasinate teroriste”.

Aceste atacuri au fost primele într-un val de atentate islamiste fără precedent, soldate cu 246 de morţi în Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.