Austria a înregistrat ploi puternice în noaptea de marţi spre miercuri, care au cauzat inundaţii şi alunecări de teren care au rupt drumuri şi au izolat sate, anunţă Crucea Roşie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei sate sunt complet rupte de lume”, declară AFP Melanie Reiter, o purtătoare de cuvânt a Crucii Roşii în regiunea Carintia (vest) - victimă a acestor intemperii, la frontiera cu Italia şi Slovenia.

Ea nu a fost în măsură să anunţe imediat răniţi sau morţi, în acet stadiu, însă unele case au fost învelite în torente de noroi.

”Situaţia este îngrijorătoare”, subliniază ea.

 

Agenţia austriacă de presă APA scrie că două persoane au fost date dispărute.

Salvatori din cadrul armatei au fost moblizaţi să salveze locuitori aflaţi în pericol.

Imagini surprind străzi pline de fragmente, acoperişuri luate de vânt şi râuri ieşite din matcă.

În doar câteva ore a plouat ”cât într-o lună de iulie normală”, subliniază Gerhard Hohenwarter, de la Institutul Central de meteorologie şi Geodinamică (ZAMG),citat de APA.

Austria înregistrează în această săptămână un val de căldură extremă, însoţit de o serie de furtuni.

O multiplicare a unor fenomene extreme în Europa este, potrivit unor cercetători, o consecinţă directă a încălzirii globale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.