Mai multe staţii de metrou au fost inundate, iar artere mari au fost blocate la New York, ameninţat de inundaţii odată cu sosirea furtunii Elsa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nivelul apei de ploaie a atins joi înre cinci şi zece centrimetri, în urma unei serii de furtuni, la New York, a anunţat serviciul naţional american de meteorologie (National Weather Service, NWS), ”care au cauzat inundaţii-fulger considerabile în numite locuri”.

Pasageri de la metrou au postat pe Twitter imagini video din unele staţii inundate, extrem de impresionante în staţia de pe 157th Avenue, în nordul Manhattanului.

În aceste imagini apar oameni într-o apă închisă la culoare, până la brâu, îndreptându-se către peron.

”Liniile 1 şi A au fost lovite cu adevărat, prin multe inundaţii în staţii”, a recunocut, într-o conferinţă de presă, joi, şefa regiei de transport în comun newyorkeze (WTA), Sarah Feinberg.

Unele axe mari, mai ales în Bronx, au fost închise temporar, iar circulaţia rutieră a fost perturbată la ora plecării de la birou.

Poliţia newyorkeză a postat pe Twitter imagini în care salvează automobilişti blocaţi în apă.

NWS a avertizat cu privire la noi inundaţii vineri, odată cu sosirea în nord-estul ţării a unor ploi care însoţesc furtuna Elsa, dinspre Florida.

În pofida unor lucrări de ”fortificare” a oraşului împotriva inundaţiilor, în urma uraganului Sandy, în octombrie 2012 - soldat cu 44 de morţi şi care a paralizat capitala economică americană timp de mai multe zile -, New Yorkul, un oraş înconjurat de ape, rămâne foarte vulnerabil la inundaţii, a căror frecvenţă urmează să crească odară cu o intensificare a modifcăîrilor climatice.

Mai mulţi oficiali - inclusiv Eric Adams, preşedintele Brooklynului şi mare favorit în alegerile muncipale din noiembrie după ce a obţinut săptămâna aceasta o victorie în alegerile primare democrate - au îndemnat la investiţiide urgenţă în vederea unei ”fortificări” a infrastructurii.

”Episoade meteo extreme ca acesta nu vor dispărea”, a avertizat una dintre adversarele lui Eric Adams în alegerile primare, Kathryn Garcia, care a supervizat pomparea apei după uraganul Sandy.

”Este necesar să se investească în strategii în vederea protejării oraşului”, îndeamnă ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.