Zborurile de pe şi spre două aeroporturi comerciale din Berlin vor înregistra, probabil, întârzieri miercuri, pentru că personalul de la sol se află în grevă, pentru a protesta faţă de salariu, relatează Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Greva de pe aeroporturile Tegel şi Schoenefeld se desfăşoară de la ora locală 5.00 (6.00 ora României) la ora locală 11.00 (12.00 ora României), a anunţat sindicatul Verdi.

Circa 2.000 de angajaţi – inclusiv cei care se ocupă de check-in şi de procesarea bagajelor, dar şi controlorii de trafic şi personalul care se ocupă de alimentarea aeronavelor – iau parte la mişcarea de protest.

Probleme ar urma să se înregistreze şi pe aeroportul Hamburg, deoarece personalul de zbor, cei care se ocupă de bagaje, şoferii de autobuz care conduc pasagerii la aeronave, precum şi personalul de curăţenie, au încetat lucrul în acelaşi interval.

Air Berlin a anunţat că a anulat 60 de curse spre şi dinspre Berlin.

Pasagerii au fost avertizaţi să se aştepte la întârzieri mari în procesarea bagajelor şi au fost sfătuiţi să aibă numai bagaj de mână.

Verdi a anunţat că negociază cu autoritatea aeroportuară salarii mai mari, program mai avantajos şi oportunităţi de promovare pentru membrii săi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.