Întâlnirea dintre ministrul polonez de externe, Zbigniew Rau, şi ambasadorul rus în Polonia, Serghei Andreev, convocat la MAE de la Varşovia în urma aterizării pe teritoriul polonez a unei rachete de fabricaţie rusească ce a ucis doi oameni, a durat „doar patru minute”, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului polonez, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul Andreev „a fost primit de ministrul Zbigniew Rau şi de delegaţia care îl însoţea, dar fără niciun schimb de politeţuri, fără a da mâna. Ambasadorului i-a fost citită nota noastră diplomatică, care este similară cu comunicatul pe care l-am publicat. Ambasadorul a acceptat poziţia şi a plecat”, a declarat Lukasz Jasina, purtător de cuvânt al Ministerului polonez de Externe.

Jasna a declarat pentru radioul naţional polonez că ambasadorul rus, care a fost convocat de Polonia marţi seară, după ce racheta a lovit estul Poloniei, a apărut în jurul miezului nopţii la întâlnire.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Într-un alt interviu, adjunctul ministrului de externe al Poloniei, Paweł Jabłoński, a declarat la Radio RMF FM că ministrul de externe Rau i-a cerut lui Andreev să explice situaţia în timpul întâlnirii.

„Există o probabilitate foarte mare ca noi să avem de-a face cu o consecinţă a acţiunilor Rusiei”, a declarat Jabłoński.

„Aceste consecinţe, pentru prima dată de la izbucnirea războiului - este ceva ce am presupus că s-ar putea întâmpla şi s-a întâmplat ieri - au afectat Polonia, teritoriul polonez, au murit cetăţeni polonezi”, a arătat oficialul.

Polonia a anunţat că o rachetă „de fabricaţie rusească” a lovit marţi un sat de la graniţa cu Ucraina, ucigând două persoane. A fost prima dată când o ţară NATO a fost lovită direct în urma conflictului ruso-ucrainean. Nu se ştie cine a tras racheta şi nici de unde anume a fost trasă.

 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.