Un seism de magnitudinea 7,1 a avut loc miercuri în estul Indoneziei, în largul Insulelor Moluce, potrivit Institutului american de geofizică USGS, un cutremur care a avut loc departe de coastă şi care nu a declanşat o alertă de tsunami, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

USGS a revizuit în creştere magnitudinea pe care a anunţat-o iniţial, de 6,9.

Nici victime şi nici pagube nu au fost semnalate imediat.

Seismul a avut loc la ora locală 11.53 (6.53, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, potrivit USGS, la 345 de kilometri de Insula Ambon, şi nu a declanţat nicio alertă de tsunami.

Cutremurul a fost resimţit în oraşul Saumlaki, pe Insulele Tanimbar, iar mai slab pe Insula Ambon, capitala provinciei Molucelor, potrivit Agenţiei indoneziene de geofizică, BMKG.

”Cutremurul a fost destul de intens. Dar oamenii de aici nu au intrat în panică. Suntem obişnuiţi cu cutremurele”, a declarat AFP un locuitor din Saumlaki, pe Insulele Tanimbar, Lambert Tatang.

”Mai ales după ce am aflat că nu există o alertă de tsunami, viaţa a revenit la normal”, declară acest bărbat în vârstă de 41 de ani.

Indonezia înregistrează o activitate seismică şi vulcanică frecventă, din cauza poziţiei sale pe Centura de Foc a Pacificului, unde plăcile tectonice intră în coliziune.

În noiembrie 2022, un cutremur de magnitudinea 5,6 s-a soldat cu 602 morţi pe Insula indoneziană Java.

Cel mai sângeros cutremur din Indonezia, în largul Insulei Sumatra, la 26 decembrie 2004, s-a soldat cu peste 230.000 de morţi până în Sri Lanka, India şi Thailanda. El a provocat valuri uriaşe, de până la 30 de metri înălţime. pe coasta Banda Aceh, în nordul Sumatra. Acest seism a avut magnitudinea de 9,1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.