Un val de indignare zguduie Israelul după presupusul viol al unei adolescente de 16 ani de către un grup de 30 de bărbaţi într-un hotel din oraşul Eilat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adolescenta a depus plângere săptămâna trecută pentru presupus viol în grup, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, informează AFP.

"Doi suspecţi au fost reţinuţi", a spus el.

Presa locală scrie că bărbaţii au stat la coadă în faţa camerei în care se afla tânăra, în stare de ebrietate, pentru a-şi aştepta rândul să o violeze.

Joi seară au avut loc manifestaţii în mai multe oraşe precum Tel Aviv şi Ierusalim, pentru susţinerea tinerei şi pentru condamnarea violenţelor sexuale împotriva femeilor.

"Este şocant. Nu este doar o crimă împotriva tinerei, ci o crimă împotriva umanităţii", a declarat premierul Benjamin Netanyahu, care a cerut ca "responsabilii să fie aduşi în faţa justiţiei".

Potrivit Ilanei Weizmen, care a înfiinţat grupul feminist "HaStickeriot", a declarat că de-a lungul vieţii o femeie din cinci este violată în Israel.

De două luni, acest grup pune afişe pe ziduri din oraşele israeliene pe care scrie "lo ze lo" (nu înseamnă nu) sau 'at lo levad' (nu eşti singură).

"Trebuie să încetăm să mai spunem că fetele trebuie protejate, acum trebuie să educăm băieţii de la vârste fragede în ceea ce priveşte consimţământul", a mai spus Weizmen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.