Un incident la bordul unui petrolier, în largul Emiratelor Arabe Unite (EAU) - considerat o ”potenţială deturnare” - s-a încheiat fără pagube, a anunţat miercuri agenţia britanică de securitate maritimă UKMTO, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Persoane care au urcat la bodul navei ”au părăsit nava”, iar aceasta esra ”în siguranţă” şi ”incidentul s-a încheiat”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter UKMTO.

Acest incident intervine la cinci zile după un atac vizând petrolierul MT Mercer Street, în largul Omanului, soldat cu doi morţi, un român şi un beritanic, imputat Iranului de către puterile occidentale.

Pe de altă parte, trei surse din cadrul securităţii maritime au declarat miercuri Reuters că o grupare cu legături cu Iranul a preluat controlul asupra petrolierului Asphalt Princess, într-o zonă a Mării Oman, către Strâmtoarea Ormuz.

Iranul respinge aceste acuzaţii.

Asphalt Princess se afla miercuri ”în drum, la motor”, potrivit unor date Refinitiv, care urmăreşte traficul maritim.

Un purtător de cuvânt al armatei iraniene, Abolfazl Shekarchi, a respins marţi acuzaţii cu privire la o posibilădeturnare a navei şi a denunţat un ”război psihologic”.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.