Un ”incident” a avut loc în apropierea instalaţiilor nucleare iraniene subterane de la Natanz, însă nu s-a soldat cu victime şi nici cu pagube, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Organizaţiei Iranieie a Energiei Atomice (OIEA), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incidentul a avut loc într-o zonă deschisă, în apropiere de instalaţia nucleară iraniană de la Natanz. Nu au existat victime şi nici pagube, iar instalaţia nucleară funcţionează ca de obicei”, a anunţat Behrouz Kamalvandi, potrivit agenţiei iraniene de presă Tasnim.

Instalaţia de la Natanz - cu o suprafaţă de aproximativ 100.000 de metri pătraţi şi construit la opt metri sub pământ -  face parte dintre instalaţiile iraniene supravegheate de Agenţia Internaţională a Energiei Atomice (AIEA).

O echipă de experţi de la OIEA efectuează în prezent o anchetă cu privire la cauzele incidentului, a anunţat Behrouz Kamalvandi, precizând că nu există îngrijorări cu privire la un eventual risc de contaminare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.