Salvatorii greci caută în continuare, sâmbătă, 12 pasageri de pe feribotul devastat de foc în ultimele 24 de ore, la 50 de kilometri în largul insulei Corfu, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un elicopter, o fregată, şase remorchere şi un vas de stingere a incendiilor se află în zona în care este feribotul, iar pompieri şi scafandri încearcă să găsească 12 persoane dispărute: şapte bulgari, trei greci, un lituanian şi un turc.

Însă vântul, exploziile care au loc din când în când şi temperatura infernală îi împiedică deocamdată pe salvatori să intervină la bordul vasului.

Un incendiu a izbucnit, vineri, pe un feribot care naviga din Grecia către Italia, cu 290 de persoane la bord, inclusiv 29 de români.

Euroferry Olympia, sub pavilion italian, plecase din Igoumenitsa, cel mai mare port din vestul Greciei, şi se îndrepta către portul italian Brindisi, la aproximativ nouă ore distanţă.

Incendiul a izbucnit în apropierea insulei Corfu din Marea Ionică.

Printre cei salvaţi până acum se numără şi doi migranţi afgani care se aflau clandestin pe feribot, ceea ce îi face pe salvatori să creadă că este posibil să fi existat la bord şi alţi pasageri clandestini.

Ancheta autorităţilor elene cu privire la incendiu abia a început, dar presa scrie că sursa focului ar putea fi un camion care se afla în cală.

Căpitanul vasului şi doi mecanici sunt audiaţi, sâmbătă, de procurori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.