Un incendiu devasta marţi tabăra unei companii chinezeşti însărcinate cu construcţia unui baraj hidroelectric în nord-vestul Pakistanului, potrivit serviciilor de intervenţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul s-a extins marţi dimineaţa la hangare folosite în construcţia Barajului Dasu, în provincia Khyber Pakhtunkhwa, situată la aproximativ 180 de kilometri nord de capitala pakistaneză Islambad.

În tabără locuiau ingineri, topografi şi mecanici chinezi, însă incendiul nu s-a soldat cu victime, anunţă poliţia şi serviciile pakistaneze de urgenţă Rescue 1122.

”Este un incendiu enorm”, declară AFP un reprezentant Rescue 1122, prezent la faţa locului.

”La început, flăcările erau foarte intense şi a trebuit să chemăm vehicule de pompieri din alte două districte”, declară el.

”Era un depozit mare, în care erau depozitate butoaie de petrol, furnituri de birou şi maşinării. Totul a fost distrus în incendiu”, declară el.

O defecţiune electrică ar fi cauza incendiului, potrivit unui reprezentant al poliţei locale.

Întreprinderi chinezeşti lucrează la numeroase proiecte de infrastructură în Pakistant, o ţară în care Beijingul a investit în ultimii ani miliarde de dolari.

Cel mai important dintre aceste şantiere este Coridorul Economic China-Pakistan (CPEC), care prevede o modernizare a reţelelor de transport şi telecomunicaţii din Pakistan şi infrastructuri energetice care să lege vestul Chinei de Marea Arabiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.