Autorităţile canadiene au ordonat, miercuri, evacuarea capitalei Teritoriilor de Nord-Vest, Yellowknife, şi a oraşelor mici din împrejurimi, ameninţate de incendii de pădure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele evacuau miercuri oraşul Hay River, care are o populaţie de aproximativ 3.000 de locuitori şi este ameninţat de un incendiu de proporţii.

„Incendiul care face ravagii la sud de Hay River s-a intensificat şi s-a apropiat astăzi de oraş”, a explicat Mike Westwick, de la serviciul teritorial de pompieri, într-o conferinţă de presă miercuri seară.

El a adăugat că focul ar putea ajunge la Yellowknife până la sfârşitul săptămânii, dacă nu plouă, şi că locuitorilor din capitala teritorială li s-a cerut să evacueze oraşul.

Nu au fost raportate victime, dar mai multe structuri au fost avariate în incendiul care face ravagii în apropiere de Yellowknife.

Capitala Teritoriilor de Nord-Vest, situată la 400 de kilometri sud de Cercul Polar, are o populaţie de aproximativ 20.000 de locuitori.

Canada se confruntă cu cel mai grav sezon de incendii de pădure înregistrat vreodată, cu peste 1.000 de incendii active în întreaga ţară, dintre care 230 în Teritoriile de Nord-Vest.

Guvernul din Teritoriile de Nord-Vest a declarat marţi seară stare de urgenţă, iar armata canadiană a fost desfăşurată pentru a ajuta la operaţiunile de stingere a incendiilor şi la evacuarea populaţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.