Incendiile de vegetaţie care fac ravagii în Algeria în timpul unui val de căldură toridă au ucis peste 30 de persoane şi au forţat evacuări în masă, a anunţat luni guvernul.În timp ce temperaturile au atins 48 de grade Celsius (118 Fahrenheit) în unele părţi ale ţării nord-africane, acesta a înregistrat 97 de incendii în 16 provincii, alimentate de vânturi puternice, a declarat ministerul de interne, potriivt AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiile au ucis cel puţin 34 de persoane, inclusiv 10 soldaţi, în timp ce au făcut ravagii în zonele rezidenţiale, a declarat ministerul de interne, revizuind un bilanţ anterior de 15 morţi. Potrivit acelui bilanţ iniţial, cel puţin 26 de persoane au fost, de asemenea, rănite.

Aproximativ 1.500 de persoane au fost evacuate din provinciile Bejaia, Bouira şi Jijel, la est de capitala Alger, potrivit ministerului. Cele trei provincii din regiunea de coastă mediteraneană a Algeriei au fost cele mai afectate de incendii. Preşedintele Abdelmadjid Tebboune şi-a exprimat luni condoleanţele familiilor celor decedaţi.

Ministerul de Interne a declarat că 7.500 de pompieri şi 350 de maşini de pompieri au fost mobilizate cu sprijin aerian pentru a lupta împotriva flăcărilor. Operaţiuni erau în curs de desfăşurare pentru stingerea incendiilor în şase provincii, a adăugat acesta, făcând apel la cetăţeni să "evite zonele afectate de incendii" şi să raporteze noi incendii la numerele de telefon gratuite.

"Serviciile de protecţie civilă rămân mobilizate până când incendiile vor fi complet stinse", a precizat ministerul. Parchetul din Bejaia a ordonat o anchetă preliminară pentru a identifica cauzele incendiilor şi potenţialii autori, a precizat acesta într-un comunicat. Imagini împărtăşite de mass-media locală au arătat câmpuri şi păduri care au luat foc în zonă, precum şi vehicule carbonizate şi vitrine de magazine distruse de flăcări.

În provincia nord-estică Tizi Ouzou, 15 incendii au fost stinse duminică târziu, potrivit forţelor de protecţie civilă. Vara, în Algeria, incendiile fac ravagii regulate în păduri şi câmpuri, iar anul acesta au fost exacerbate de un val de căldură care a făcut ca mai multe ţări mediteraneene să doboare recorduri de temperatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.