Patruzeci şi patru de manifestanţi arestaţi la Hong Kong în timpul violenţelor care au pătat manifestaţii recente în favoarea democraţiei urmează să fie inculpaţi cu privire la participare la revolte, riscând astfel zece ani de închisoare, a declarat marţi un reprezentant al poliţiei pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem pe punctul de a-i inculpa. Un comunicat de presă va fi publicat probabil (marţi) seara”, a declarat acest oficial sub protecţia anonimatului.

Hong Kong se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din istoria sa recentă. Manifestaţii uriaşe au loc de la 9 iunie împotriva guvernului local în favoarea Beijingului, dar şi confruntări sporadice între contestatari radicali şi poliţişti.

Mobilizarea, care a apărut ca o respingere a unui proiect al Hong Kongului - în prezent suspendat - de autorizare a extrădărilor către China, s-a transformat, în decursul săptămânilor, într-o sfidare a autorităţilor comuniste, de o amploare fără precedent de la retrocedarea în 1997 a acestei foste colonii britanice.

Guvernul chinez şi-a reiteratt luni susţinerea faţă de conducătoarea contestată a Executivului din Hong Kong Carrie Lam şi faţă de poliţia locală şi a îndemnat la ”restabilirea ordinii cât mai repede” în acest centru financar internaţional important.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.