Imagini filmate cu drona surprind amploarea exploziei care a ucis 250 de oameni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce un camion plin cu explozibili a fost detonat pe una dintre principalele străzi din capitala Irakului, Bagdad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un camion plin cu explozibili a fost detonat în districtul Karrada, unde familiile făceau cumpărături pentru sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadanului şi urmăreau meciurile de fotbal din cadrul Euro2016.

Deflagraţia a fost urmată de un puternic incendiu, care a afectat şi clădirile din apropiere.

Guvernul irakian a anunţat, miercuri, că bilanţul atentatului de la Bagdad a crescut la 250 de morţi, ceea ce îl face cel mai sângeros astfel de atac de după invazia condusă de SUA, în 2003. Bilanţul anterior era de 213 de morţi.

Atentatul a fost revendicat de gruparea Statul Islamic.

 Irakul se află încă în doliu naţional după atac. Marţi, ministrul de interne Mohammed Ghabban şi-a prezentat demisia, dar aceasta nu a fost acceptată încă.

Guvernul a intensificat măsurile de securitate din capitala ţării după deflagraţie şi a anunţat că un grup de deţinuţi condamnaţi pentru terorism va fi executat în viitorul apropiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.