Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că vrea ca ţara să devină republică prezidenţială şi le va cere cetăţenilor să îl susţină în modificarea statutului, relatează Unimedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, Republica Moldova este o democraţie parlamentară.

Potrivit lui Dodon, cetăţenii ar avea mai multă încredere în preşedinte decât în Guvern, fapt pentru care e va cere cetăţenilor să îl susţină în modificarea statutului Republicii Moldova.

„Dacă am fi avut o republică prezidenţială, acest Guvern (n.r. Guvernul Filip) ar fi fost demis noaptea trecută pentru încălcarea Constituţiei şi a legislaţiei. Din păcate, la moment, nu avem o formă de guvernare prezidenţială. Dar oamenii au încredere în preşedinte, nu în Guvern”, a subliniat Dodon.

“În situaţia blocării referendumului şi a problemelor din ultimele săptămâni, singura cale de ieşire este să-i invit pe oameni să susţină o formă de guvernare prezidenţială”, a adăugat el într-un mesaj publicat pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.