Israelul afirmă că vizează Hamas ca răspuns la atacul acestuia din urmă din weekend, soldat cu peste 1.200 de morţi în Israel, şi că urmăreşte să elimine complet grupul terorist. Numărul victimelor continuă să crească din ce în ce mai mult, afirmă Nebal Farsakh, purtător de cuvânt al Semilunii Roşii palestiniene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cincizeci şi unu de palestinieni au fost ucişi şi 281 au fost răniţi în ultimele ore de lovituri aeriene lansate de Israel în Gaza în timpul nopţii, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclava de coastă, condus de Hamas.

În confruntările anterioare, spune Nebal Farsakh, întotdeauna exista o perioadă de timp fără atacuri aeriene. "Dar acum, nu există nici măcar un minut. De aceea, numărul victimelor continuă să crească din ce în ce mai mult", spune Farsakh, purtător de cuvânt al Semilunii Roşii palestiniene.

La spitalul Shifa din oraşul Gaza, reporterii de la Associated Press au văzut răniţi intrând pe uşă, în timp ce trupuri fără viaţă ajungeau în cearşafuri. În timp ce lucrătorii curăţau sângele, iar rudele duceau în grabă copiii cu răni de şrapnel în sala de operaţie, exploziile continuau să se audă în jurul spitalului.

Timp de cinci zile, avioanele de război israeliene au bombardat Gaza cu o intensitate pe care rezidenţii săi obosiţi de război nu au mai experimentat-o niciodată. Atacurile aeriene au ucis peste 1.100 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Oficialii nu au precizat câţi civili se numără printre morţi, dar lucrătorii umanitari avertizează că decizia Israelului de a impune un "asediu complet" asupra enclavei aglomerate de 2,3 milioane de persoane generează o catastrofă umanitară care îi afectează pe aproape fiecare dintre ei.

Nu există apă curată, iar după ce singura centrală electrică a teritoriului a rămas miercuri fără combustibil, energia electrică a devenit un bun preţios, în timp ce enclava se află în întuneric aproape total în timpul nopţii.

"Este o distrugere de o amploare fără precedent", spune Miriam Marmur, purtător de cuvânt al Gisha, un grup israelian pentru drepturile omului. "Deciziile israeliene de a întrerupe furnizarea de electricitate, combustibil, alimente şi medicamente agravează grav riscurile la care sunt supuşi palestinienii şi ameninţă să crească foarte mult numărul de vieţi omeneşti". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.