Cântăreţul şi compozitorul israelian Idan Amedi, vedetă Netflix în serialul "Fauda", a fost operat luni seară, după ce a fost rănit în timpul luptelor din Gaza, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amedi a fost rănit luni în centrul Fâşiei Gaza, au declarat membrii familiei sale, potrivit postului de ştiri israelian Walla. El a fost transportat pe calea aerului la spitalul Sheba, unde actorul se află într-o stare gravă, dar stabilă. Viaţa sa nu mai este în pericol.

Amedi este celebru pentru rolul său de agent sub acoperire în serialul Netflix "Fauda" - un serial premiat bazat pe experienţa unei unităţi de elită a Forţelor de Apărare Israeliene (IDF). Creatorii serialului, Lior Raz şi Avi Issacharoff, i-au urat o recuperare rapidă.

"Idan este un adevărat erou şi în prima zi de război a decis să lase totul deoparte şi să meargă să lupte. Mai întâi în nord şi apoi în sud", au spus ei.

 

La scurt timp după atacul din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului, în urma căruia au murit peste 1.200 de persoane şi au fost luaţi 250 de ostatici, Amedi s-a înrolat ca rezervist pentru a lupta împotriva grupării militante palestiniene. Anterior, el îndeplinise serviciul obligatoriu în cadrul IDF în corpul de geniu de luptă.

Ministerul Sănătăţii din Gaza, controlat de Hamas, estimează că peste 22.000 de palestinieni au fost ucişi în lupte, pe fondul bombardamentelor israeliene neîncetate şi al asaltului terestru al IDF în Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.