Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (IAEA) a anunţat, duminică seară, că activitatea continuă la centrala nucleară Zaporojie, însă aceasta este sub controlul ruşilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ucraina informează IAEA că personalul obişnuit continuă să opereze centrala nucleară Zaporojie, însă conducerea centralei este acum sub ordinele forţelor ruseşti care controlează centrala”, se arată într-un comunicat semnat de directorul general Rafael Mariano Grossi.

Orice acţiune legată de gestionarea centralei, inclusiv măsurile cu privire la operaţiunile tehnice la cele şase reactoare, necesită aprobarea comandantului rus.

Rafael Mariano Grossi s-a declarat profund îngrijorat de această situaţie, care este în contradicţie cu unul dintre principiile de siguranţă nucleară şi anume: “Personalul operaţional trebuie să îşi poată îndeplini îndatoririle de siguranţă şi să aibă capacitatea de a lua decizii în mod liber şi fără presiune”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.