Organizaţia nonguvernamentală (ONG) Human Rights Watch (HRW) stabileşte, într-un nou raport, publicat miercuri, o listă de presupuse crime comise de către trupe ruse vizând civili, în regiunile Kiev şi Cernihiv, în nordul Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O echipă a ONG-ului, trimisă la faţa locului în aprilie şi mai, a anchetat ”22 de aparente execuţii sumare, alte nouă omucideri ilegale, şase posibile dispariţii forţate şi şapte cazuri de tortură” - pe baza unor mărturii încrucişate şi ”probe materiale”, precizează HRW.

Este vorba despre tot atâtea presupuse crime, comise în perioada în care trupe ruse deţineau controlul asupra unei părţia regiunii.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Între faptele documentate de către HRW, civili descriu că au fost ”deţinuţi de forţe ruse timp de zile sau de săptămâni, în condiţii mizerabile şi sufocante, în locuri precum subsolul unei şcoli, o sală într-o fabrică de ferestre şi o groapă dintr-o cameră a cazanelor, cu puţină hrană sau deloc şi apă insuficientă”, se precizează în acest raport.

La Iahidne, la aproximativ 100 de kilometri de Kiev, ”forţe ruse au reţinut peste 350 de săteni, inclusiv cel puţin 70 de copii, dintre care cinci erau bebeluşi, în subsolul unei şcoli, timp de 28 de zile, limitându-le în mod considerabil capacitatea de a pleca, chiar şi pentru scurt timp. Era puţin aer şi loc unde să se întindă, iar oamenii au fost nevoiţi să folosească găleţi drept toaletă”, denunţă HRW.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.